Päťnásobná olympijská víťazka ukončila nečakane kariéru

NETKY.SK • 20 December 2018, 15:13 • 2 min
Päťnásobná olympijská víťazka ukončila nečakane kariéru

New York - Päťnásobná olympijská víťazka v plávaní Missy Franklinová ukončila vo veku 23 rokov aktívnu kariéru. Američanka sa odhodlala k tomuto kroku pre pretrvávajúce problémy s ramenom, informovalo o tom periodikum NY Times.

slovakia

left justify in out

Na OH 2012 v Londýne sa ako 17-ročná stala prvou Američankou v histórii, ktorá získala štyri zlaté medaily. Triumfovala na 100 i 200 m znak a bola členkou víťazných štafiet na 4x200 m v.sp. aj 4x100 m pol.pr.

 

Z Londýna má v zbierke aj bronz (4x100 m v.sp.). O štyri roky neskôr v Riu de Janeiro obhájila so štafetou zlato na 4x200 m v.sp.. Na konte má aj 11 zlatých medailí z MS v dlhom bazéne.

 

"Končím aktívnu kariéru. Je to asi to najťažšie, čo som kedy napísala a napadá mi veľa slov. Ďakujem, že som s vami mohla zdieľať svoje úspechy a ďakujem vám za podporu. Plávanie bolo vždy veľkou súčasťou môjho života a plánujem pri ňom zostať. Chcela by som inšpirovať ďalších. Naozaj sa teším na túto novú kapitolu," odkázala Franklinová fanúšikom prostredníctvom instagramu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies