Pätica vzbúrencov opustila #Sieť, chce rokovať s Mostom-Híd

NETKY.SK • 16 August 2016, 14:53 • 2 min
Pätica vzbúrencov opustila #Sieť, chce rokovať s Mostom-Híd

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík a Eduard Adamčík vystúpili zo strany #Sieť. O spolupráci chcú rokovať s Mostom-Híd. Oznámili to dnes.

slovakia

left justify in out

Dôvodom na odchod zo #Siete je ich dlhodobá nespokojnosť s fungovaním strany. Pre tú si založili platformu Za zodpovednú politiku. Ani nový predseda Roman Brecely im podľa ich slov nedal "žiadne záruky na odstránenie dôvodov, pre ktoré sme založili platformu Za zodpovednú politiku".

 

Sú presvedčení, že v #Sieti sa ani po výmene predsedu nič nemení. "Neexistuje žiadna garancia zmeny spôsobu doterajšej komunikácie a štýlu práce. Nemôžeme ďalej niesť zodpovednosť za dianie v strane," uvádzajú vo vyhlásení.

 

Pre rokovania s Mostom-Híd sa rozhodli na základe programovej blízkosti. V rámci Mosta-Híd by chceli pokračovať v presadzovaní zodpovednej politiky a podieľať sa na plnení Programového vyhlásenia vlády SR.

 

Odchod poslancov a rokovanie o spolupráci s Mostom-Híd je podľa politológa Jána Baránka výhodný politický ťah. "Mňa to neprekvapuje, nasvedčovali tomu aj problémy na sneme #Siete. Pre túto koalíciu je to momentálne výhodné, lebo jej odpadajú prípadné problémy v koaličnej rade," povedal Baránek. #Sieť týmto pádom považuje za mŕtvu. Odchod pätice vzbúrencov vníma z ich strany ako logický krok, ktorý môže napokon posilniť Most-Híd.

 

"Pokiaľ ich prijmú, bude otázne, či si nezačne Most-Híd nárokovať na ministerstvo dopravy," podotkol politológ. Rezort dopravy v súčasnosti vedie nový predseda #Siete Roman Brecely.

Podľa politológa Michala Horského Brecely avizoval, že sa usiluje o istý spôsob dohody vo vnútri strany. "Odchod týchto poslancov zo snemu však už jasne preukázal, že o takéto dohody nestoja," skonštatoval pre TASR Horský. Ako podotkol, Most-Híd už aj v minulosti obohatil svoje rady o politikov, ktorí opustili iné strany.

 

"V záujme pevnosti vládnej koalície a v záujme strany Most-Híd je tento krok logický. Vládnu koalíciu to upevňuje. #Sieť má iné starosti a odchod svojich poslancov zrejme oželie," uviedol politológ s tým, že táto strana už voľbou nového predsedu jasne preukázala, že preferuje splácanie dlhov pred svojim oživením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies