BRATISLAVA - Leto je predo dvermi a nám sa žiada zahnať hlad niečim ľahkým. Pripravte si spolu s nami tieto letné šaláty vhodné ako ľahký obed alebo večera.
Na dnes sme pre vás pripravili:
Pestrofarebný šalát
Suroviny pre 4 osoby:
1 konzervu zaváraného zeleru, ananásu a kukurice, 4 na tvrdo uvarené vajíčka, 200 g šunky, 2 jablká, 1 majonézu, 1 pór, 200 g syru na strúhanie, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
Uvarené vajíčka, očistené jablká a šunku nakrájame na kocky, pór na kolieska, pridáme zeler, ananás a kukuricu všetko bez nálevu. Posolíme okoreníme, zalejeme majonézou a premiešame. Podávame posypané strúhaným syrom a čerstvým pečivom.
Čas prípravy: 40 minút
UTOROK 28.6.2016
Pikantný šalát z bielej fazule
Suroviny pre 4 osoby:
2 konzervy bielej fazule v slanom náleve, 2 balenia tofu, 1 papriku červenú, 1 zelenú, 1 oranžovú, 1 zväzok mladých cibuliek, 4 PL olivového oleja, 4 PL chilli omáčky, soľ,
Príprava:
Nakrájané cibuľky, očistené a nakrájané papriky orestujeme na oleji, pridáme na kocky nakrájané tofu a spolu už len prehrejeme. Do tejto zmesi pridáme zliatu fazuľu, chilli omáčku a podľa chuti soľ. Necháme vychladnúť, podávame s čerstvými bagetkami.
Čas prípravy: 45 minút
STREDA 29.6.2016
Šalát gyros
Suroviny pre 4 osoby:
2 väčšie kuracie prsia, 1 PL oleja, 1 ČL gyros korenia, 1 väčšiu cibuľu, 4 sterilizované uhorky, 1 konzervu sterilizovanej kukurice, 1 majonézu, 1 malú kyslú smotanu, 4 strúčiky cesnaku, jemný kečup,
Príprava:
Mäsko nakrájame na kocky a premiešame ho s korením a olejom. Necháme chvíľu odstáť a orestujeme. Pripravíme si 4 sklené širšie poháre, alebo misky a začneme vrstviť. Na dno rozložíme mäso aj s výpekom. Na to dáme na kolieska nakrájanú cibuľu. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou a prelisovaným cesnakom a polovicu porozkladáme na cibuľu. Uložíme nakrájané uhorky, pridáme kečup a rozložíme kukuricu. Prikryjeme druhou polovicou majonézy. Vrch ozdobíme paradajkou, prípadne nakrájanou čínskou kapustou.
Čas prípravy: 45 minút
ŠTVRTOK 30.6.2016
Šalát servírovaný v hruške
Suroviny pre 4 osoby:
4 hrušky, 300 g vareného kuracieho mäsa, 4 PL sterilizovaného hrášku, 4 PL sterilizovanej kukurice, 1 cibuľu, kúsok póru, 2 ČL horčice, 3 PL majonézy, 2 PL kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
Hrušky umyjeme, prekrojíme na polovice a stred vyberieme. Mäso nakrájame na malé kúsky, pridáme ostatné uvedené ingrediencie a premiešame. Pripravenou zmesou plníme hrušky. Zdobíme čerstvou sekanou pažítkou.
Čas prípravy: 40 minút
PIATOK 1.7.2016
Šunkovo-ananásový šalát
Suroviny pre 4 osoby:
200g eidamu, 200 g šunky, 200 g konzervovaného ananásu, biely jogurt, majonéza, kyslá smotana,
Príprava:
Šunku a ananás nakrájame na drobné kocky, syr nastrúhame na hrubo. Vložíme do misky. Jogurt, majonézu a kyslú smotanu zmiešame v rovnakom pomere a pridáme k ostatným surovinám. Pripravený šalát natierame na kolieska z tmavého rožka.
Čas prípravy: 25 minút
Prajeme dobrú chuť.
Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies