Päť mŕtvych pri potopení sa lode preplnenej ľuďmi a vrecami cementu

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 10:02 • 2 min
Päť mŕtvych pri potopení sa lode preplnenej ľuďmi a vrecami cementu

MANILA - Najmenej päť mŕtvych a jedného nezvestného si vyžiadalo potopenie menšej osobnej lode preplnenej 55-timi ľuďmi na palube a ťažkým nákladom, ku ktorému došlo pri pobreží južných Filipín.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešného hlásenia pobrežnej stráže je ťažké hovoriť, koľko môže byť ešte nezvestných, pretože plavidlo bolo neregistrované a na plavbu z ostrova Jolo na neďaleký ostrov Tapul sa vydalo bez povolenia a vykonania povinnej obhliadky. Okrem ľudí mala loď na palube aj 100 vriec cementu a iný rozličný materiálny náklad, píše agentúra AP.

Tri okolo sa plaviace lode zachránili z mora 14 preživších, ktorých následne hospitalizovali; na ostrov Tapul bol okrem toho prevezený ešte ďalší neznámy počet ľudí.

 

Loď podľa výpovede svojich pasažierov vyplávala z prístavu vo štvrtok ráno okolo 09.00 h miestneho času a potopila sa približne dve hodiny nato. Pobrežná stráž sa o nehode dozvedela však až vo štvrtok večer.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies