Galéria Jabloň v Prievidzi bude hostiť kultúrno-environmentálny festival

NETKY.SK • 18 Február 2023, 09:00 • 2 min
Galéria Jabloň v Prievidzi bude hostiť kultúrno-environmentálny festival

PRIEVIDZA - Výmena oblečenia, tvorba cirkulárnej mapy Prievidze, maľovanie vízie budúcnosti na stenu a ďalší sprievodný program budú súčasťou kultúrno-environmentálneho festivalu v sobotu (18. 2.) v Galérii Jabloň v Prievidzi.

slovakia

left justify in out

Prvé zo série podujatí pripravila iniciatíva Planéta A, jeho témou bude cirkularita. TASR o tom v piatok informovala spoluzakladateľka iniciatívy Romana Elischerová. "Počas kultúrno-environmentálneho festivalu Minifest Planéty A návštevníci v zaujímavom priestore schodiska cez päť podlaží Galérie Jabloň zažijú tému cirkularita z rôznych strán," uviedla Elischerová. Na návštevníkov podľa nej čaká výmena oblečenia, detský bazár, piate poschodie bude venované maľbe vízie budúcnosti na stenu tesne pred jej prerobením.

 

Festival dopĺňa program s prednáškami o cirkularite a kompostovaní, ako aj diskusia o súčasnosti i budúcnosti re-use centier v Prievidzi, Nitrianskom Pravne a Bratislave. Návštevníci sa budú podieľať aj na vytvorení cirkulárnej mapy Prievidze. Súčasťou festivalu bude i káva, vegánske občerstvenie a DJ. Projekt Planéta A vznikla ako študentský projekt Sokratovho Inštitútu. S jednodňovými festivalmi v Prievidzi bude pokračovať aj do budúcna. Zámerom Planéty A je spájať aktívnych ľudí z praxe so študentami - dobrovoľníkmi. Ich spoločnou hodnotou je udržateľnosť životného prostredia. Prepája inštitúcie, organizácie, prevádzky, priestory, odborníkov, umelcov a jednotlivcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies