Parlamentné voľby v Čiernej Hore vyhralo hnutie Európa teraz!

NETKY.SK • 12 Jún 2023, 09:00 • 2 min
Parlamentné voľby v Čiernej Hore vyhralo hnutie Európa teraz!

PODGORICA - Hnutie Európa teraz! (PES), ktoré vzniklo iba minulý rok sa stalo víťazom predčasných parlamentných volieb, ktoré sa v nedeľu konali v Čiernej Hore.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na neoficiálne výsledky zverejnené mimovládnym Centrom pre monitorovanie a výskum (CeMI). Strana Milojka Spajiča podľa nich získala 25,6 percenta hlasov. Za ňou nasleduje so ziskom 23,8 percenta hlasov Demokratická strana socialistov (DPS), ktorú donedávna viedol dlhoročný premiér a prezident Milo Djukanovič. Na treťom mieste skončila prosrbská a proruská koalícia Za budúcnosť Čiernej Hory, ktorá dostala s 14,8 percenta hlasov.

 

Proeurópska koalícia strán Demokrati a URA získala 12,3 percenta hlasov. Tieto údaje sa zakladajú na sčítaní 93 percent odovzdaných hlasov. Volebná účasť bola podľa CeMI len necelých 57 percent, čo je výrazne menej ako v predchádzajúcich voľbách v roku 2020 alebo v prezidentských voľbách konaných na jar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies