Parížska primátorka ocení írskych fanúšikov za slušné správanie

NETKY.SK • 29 Jún 2016, 19:15 • 2 min
Parížska primátorka ocení írskych fanúšikov za slušné správanie

PARÍŽ - Primátorka francúzskej metropoly Anne Hidalgová ocení Medailou mesta Paríž športové správanie fanúšikov írskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách Európy. V stredu o tom informovala agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Íri po problémoch s ruskými, anglickými, nemeckými či ukrajinskými priaznivcami priniesli potrebné úsmevy, radosť i spolupatričnosť. Spoločne so Švédmi si zatancovali v parížskych uliciach a pomohli staršiemu francúzskemu páru s výmenou pneumatiky na automobile. Najvyššie vyznamenanie hlavného mesta za ich príkladný prístup avizovala Hidalgová prostredníctvom twitteru a upovedomila aj írskeho prezidenta Michaela Higginsa.

 

Zatiaľ nie je jasné, kedy sa ceremónia uskutoční, ale podporovatelia zo "zeleného ostrova" sa dostanú do vybranej spoločnosti tenistu Rafaela Nadala, hudobníka Herbieho Hancocka či držiteľky Nobelovej ceny za literatúru Toni Morrisonovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies