Paríž vyzval Moskvu, aby sa pripojila k politickému riešeniu konfliktu v Sýrii

NETKY.SK • 15 Apríl 2018, 12:19 • 2 min
Paríž vyzval Moskvu, aby sa pripojila k politickému riešeniu konfliktu v Sýrii

PARÍŽ - Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian vyzval v nedeľu Rusko, aby sa pripojilo k úsiliu o politické riešenie konfliktu v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Le Drianova výzva zaznela deň po tom, čo jeho krajina, USA a Británia podnikli na Sýriu vzdušné útoky v reakcii na údajné použitie chemických zbraní tamojším režimom, poznamenala agentúra AP.

 

Francúzsko neprestalo udržiavať dialóg z Ruskom po tom, čo sa začalo zvyšovať napätie medzi Moskvou a Západom. Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa v piatok, len niekoľko hodín pred útokom Západu na Sýriu, zhováral s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, uviedla AP.

 

Le Drian ešte v sobotu večer pre televíziu TF1 avizoval skoré diplomatické snahy zamerané na hľadanie mierového riešenia tamojšieho dlhoročného konfliktu.

 

"Francúzsko sa znova chopí iniciatívy v Bezpečnostnej rade (OSN), aby sme sa postarali o to, že sa pohybujeme smerom k mierovému urovnaniu sýrskej krízy," povedal šéf francúzskej diplomacie.

 

"Už v pondelok sa chopíme iniciatív - v Bezpečnostnej rade v New Yorku, v Bruseli na stretnutí ministrov zahraničných vecí (EÚ) - a so všetkými, ktorí chcú stanoviť časový plán," citovala ho agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies