Paríž St. Germain s rovnakým trestom ako Manchester City

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 16:53 • 2 min
Paríž St. Germain s rovnakým trestom ako Manchester City

NYON - Staronový šampión najvyššej francúzskej futbalovej súťaže Paríž St. Germian dostal od Európskej futbalovej únie (UEFA) pokutu 60 miliónov eur a do budúceho ročníka Ligy majstrov môže nasadiť iba 21 hráčov.

slovakia

left justify in out

Obmedzenia by sa mali dotknúť aj prostriedkov, ktoré klub bude môcť vynaložiť na mzdy hráčov. Dôvodom je porušenie pravidiel tzv. finančného fair play.

 

Rovnaký trest postihol aj čertsvého majstra najvyššej anglickej súťaže Manchester City. Medzi ďalších hriešnikov patria Galatasaray Istanbul, Zenit Petrohrad a Anži Machačkala. Podľa agentúry PA by UEFA mala byť blízko dohody so všetkými deviatimi klubmi, ktoré pre nesplnenie finančných požiadaviek vyšetrovala. 

 

"Citizens" žiadali, aby ich porušenie pravidiel neposudzovali na rovnakej úrovni ako tie, ktorých sa dopustil šampión Ligue 1. Manchesterský tím sa snažil o zmiernenie sankcií a taktiež o preštudovanie prípadu iným orgánom než UEFA. 

 

Všetky kluby sa voči trestu môžu odvolať na Športovom arbitrážnom súde (CAS) v Lausanne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies