Paríž si vybral na oznámenie kandidatúry Olympijský deň

NETKY.SK • 19 Jún 2015, 15:33 • 2 min
Paríž si vybral na oznámenie kandidatúry Olympijský deň

PARÍŽ - Paríž budúci týždeň oficiálne oznámi svoj úmysel kandidovať na usporiadanie olympijských hier v roku 2026.

slovakia

left justify in out

V utorok lídri projektu Tony Estanguet, Bernard Lapasset a Étienne Thobois predstavia svoje plány v sídle Francúzskeho olympijského výboru. Načasovanie schôdzky nie je náhodné, 23. júna 1894 bol v Paríži založený Medzinárodný olympijský výbor a tento dátum je na celom svete spojený so športovými akciami k Olympijskému dňu.

 

Francúzi sa poučili z neúspešných kampaní o OH 2008 a OH 2012 a priestor prenechali predovšetkým ľuďom zo športovej sféry. Lapasset je dlhoročný ragbyový funkcionár a v súčasnosti stojí aj na čele Francúzskej komisie pre medzinárodný šport. Estanguet je bývalý veľký súper slovenských vodných slalomárov, trojnásobný olympijský víťaz v C1. Thobois má za sebou kariéru bedmintonistu. "Kandidatúru Paríža tentoraz riadia ľudia so sveta športu. V tom vidím základný rozdiel oproti minulosti," povedal Lapasset a zdôraznil, že lídri musia mať už od štartovej čiary absolútnu podporu mesta, regiónu aj štátu. "Tieto dva hlavné elementy tvoria základy Paríža 2024," uviedol. 

 

Prihlášky do kandidačného procesu treba podať do 15. septembra 2015. O usporiadateľovi OH 2024 sa rozhodne v roku 2017 v peruánskej Lime. Do súboja sa chystajú vstúpiť Hamburg, Rím, Boston či Budapešť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies