Parádny úlovok tureckej polície: Zadržali "ministra informácií" Islamského štátu

NETKY.SK • 4 Február 2018, 13:39 • 2 min
Parádny úlovok tureckej polície: Zadržali "ministra informácií" Islamského štátu

ANKARA - Turecká polícia zadržala v Ankare "ministra informácií" teroristickej organizácie Islamský štát (IS) Ömera Yeteka, ktorý pripravoval nešpecifikovaný útok.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesla v nedeľu tlačová agentúra Anadolu s odvolaním sa na spravodajské a protiteroristické zdroje.

 

Podľa nich práve tento muž kontroloval tlačoviny a riadil viacero teroristických operácií džihádistov na tureckom území.

 

Ömera Yeteka poslal príslušný súd do cely predbežného zadržania.

 

V sobotu došlo pri policajnej razii v desiatich obvodoch Istanbulu k zadržaniu 82 podozrivých z napojenia na IS. Bolo medzi nimi päť Turkov a 77 cudzincov. Podľa denníka Sabah ide údajne o občanov krajín Perzského zálivu, severnej Afriky, Afganistanu, Pakistanu a Čečenska, ktoré je súčasťou Ruskej federácie.

 

O deň skôr zadržali iného člena IS "zodpovedného za mediálnu sféru", ktorý každodenný život džihádistov zachytával kamerou a ponúkal záujemcom svoje "produkty" na webe. Tento 22-ročný Sýrčan žil v Turecku sťaby "spiaca bunka" očakávajúc ďalšie úlohy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies