Babiš prijal Orbánovo pozvanie, vystúpi na konferencii v Budapešti

NETKY.SK • 26 Apríl 2023, 15:30 • 2 min
Babiš prijal Orbánovo pozvanie, vystúpi na konferencii v Budapešti

PRAHA - Český expremiér a predseda hnutia ANO Andrej Babiš bude jedným z rečníkov na medzinárodnej konferencii konzervatívcov Conservative Political Action Conference (CPAC) v Budapešti, ktorá sa uskutoční 4. a 5. mája. Potvrdil to v stredu počas návštevy českého exprezidenta Miloša Zemana v jeho pražskej kancelárii.

slovakia

left justify in out

Na webe Život v Česku to uviedol Zemanov bývalý hovorca Jiří Ovčáček. Babiš podľa Ovčáčka uviedol, že prijal pozvanie maďarského premiéra Viktora Orbána. "Ide o príležitosť na tomto kongrese prehovoriť o Európe," komentoval svoju účasť expremiér. Podľa neho to však neznamená, že sa zaraďuje medzi konzervatívcov.

 

Hlavným rečníkom konferencie CPAC Hungary, ktorej mottom je "Spolu sme silou!", bude aj tento rok maďarský premiér a predseda strany Fidesz Viktor Orbán. Pravicovú politickú konferenciu CPAC usporadúva každoročne od roku 1974 Americká konzervatívna únia (ACU). V takmer polstoročnej histórii sa z nej stalo podujatie, ktoré mobilizuje desaťtisíce konzervatívcov. V Európe sa prvýkrát uskutočnila vlani v Budapešti. Vtedy na nej vystúpil aj český exprezident Václav Klaus. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies