Pápež vyzval európske farnosti, aby prijali jednu rodinu utečencov

NETKY.SK • 6 September 2015, 17:33 • 2 min
Pápež vyzval európske farnosti, aby prijali jednu rodinu utečencov

VATIKÁN - Pápež František vyzval dnes európske katolícke farnosti, aby každá na znak solidarity prijala jednu rodinu utečencov, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Vyzývam farnosti, náboženské spoločenstvá, rehole a pútnické miesta v celej Európe... aby prijali jednu rodinu utečencov," povedal dnes po stretnutí s veriacimi na modlitbe Anjel Pána pápež František.

 

Pápežovu výzvu si vypočuli desaťtisíce katolíckych farností v Európe v čase, keď po súši cez Balkán a na lodiach cez Stredozemné more prichádza do Talianska a Grécka rekordný počet utečencov zo severnej Afriky a Blízkeho východu.

 

Len v Taliansku je viac ako 25.000 farností a ďalších 12.000 ich je v Nemecku, kam má namierené väčšina Sýrčanov utekajúcich pred občianskou vojnou, ale aj ďalší migranti, ktorí sa usilujú uniknúť pred biedou a útrapami v iných krajinách.

 

Obe vatikánske farnosti prijmú v najbližších dňoch po jednej rodine utečencov, povedal František, ktorý sám pochádza z rodiny talianskych prisťahovalcov do Argentíny a ktorého prvá cesta po zvolení za pápeža viedla na taliansky ostrov Lampedusa, ležiaci v Stredozemnom mori na polceste medzi Tuniskom a Sicíliou, kde končí veľký počet utečencov zo Severnej Afriky.

 

Prijatie rodiny utečencov každou jednou katolíckou farnosťou označil pápež František za "konkrétne gesto" v príprave na Svätý rok milosrdenstva, ktorý sa začne 8. decembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies