Pápež odsúdil škandalózne rozdiely platov mužov a žien

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 17:30 • 2 min
Pápež odsúdil škandalózne rozdiely platov mužov a žien

VATIKÁN - Pápež František v stredu horlivo apeloval na ukončenie platových rozdielov medzi mužmi a ženami, pričom to označil za "škandál", ktorý musia kresťania jednoznačne odmietnuť.

slovakia

left justify in out

"Prečo sa berie za samozrejmé, že ženy musia zarábať menej ako muži? Nie! Majú tie isté práva. Tento nesúlad je čistý škandál," povedal pápež pred desiatkami tisícov ľudí na svojej generálnej audiencii na Námestí svätého Petra. So zvýšeným hlasom v rámci svojho doteraz najostrejšieho vyjadrenia k tejto téme tiež zdôraznil, že kresťania musia "rozhodne podporiť právo na rovnakú plácu za rovnakú prácu".

 

Podľa štatistickej agentúry Eurostat boli ženy v Európskej únii v roku 2013 v priemere platené o 16,4 percenta menej ako muži. Americký úrad United States Census Bureau uvádza, že ženy zarobia 77 centov na každý dolár, ktorý zarobia muži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies