Pápež navštívil väznicu neďaleko hraníc s USA

NETKY.SK • 18 Február 2016, 08:38 • 2 min
Pápež navštívil väznicu neďaleko hraníc s USA

CIUDAD JUÁREZ - Pápež František navštívil dnes - v posledný deň svojej päťdňovej návštevy Mexika - väznicu v meste Ciudad Juárez ležiacom neďaleko hraníc s USA.

slovakia

left justify in out

Hlava katolíckej cirkvi apelovala na odsúdených, aby pozerali s nádejou do budúcnosti a verili v pozitívnu zmenu svojich životov. Na stretnutie s pápežom vo veľkej väznici číslo 3 v Ciudad Juárez prišlo približne 700 trestancov.

 

"Poznali ste moc zármutku a hriechu ale nezabudli ste na to, že vo vašom dosahu je sila vzkriesenia a sila Božieho milosrdenstva, ktoré činí všetky veci novými," uviedol pápež počas príhovoru vo väzenskej kaplnke.


Bolestivú skúsenosť uväznenia by trestanci podľa Františka mali využiť na to, aby po prepustení pomohli prelomiť bludný kruh násilia, ktorý v posledných rokoch trápi mexickú spoločnosť.


Po návšteve väznice odslúžil pápež v Ciudad Juárez aj omšu. V noci na štvrtok odletí späť do Ríma, kde ho očakávajú o 14.45 h SEČ.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies