Pápež František priznáva: Na popredných miestach vo Vatikáne pôsobí homosexuálna lobby

NETKY.SK • 12 Jún 2013, 07:00 • 2 min
Pápež František priznáva: Na popredných miestach vo Vatikáne pôsobí homosexuálna lobby

VATIKÁN - Na popredných miestach vo Vatikáne pôsobí homosexuálna lobby. Povedal to pápež František na minulotýždňovom súkromnom stretnutí s predstaviteľmi Konfederácie rehoľníkov v Latinskej Amerike a Karibiku (CLAR).

slovakia

left justify in out

CLAR podľa agentúry AP v utorok potvrdila, že jej predstavitelia si zo súkromnej audiencie u pápeža urobili poznámky. Skupina však vyjadrila ľútosť nad zverejnením poznámok a pápežovi sa ospravedlnila. Dokument vyšiel na čílskej progresivistickej stránke Reflexión y Liberación.

Pápež počas stretnutia uviedol, že v kúrii je veľa svätých ľudí, ale je tam aj "prúd skazenosti".

"Hovorí sa o 'gay lobby' - a je to pravda, je tu... Uvidíme, čo sa s tým dá robiť," povedal pápež.

Hovorca Vatikánu Federico Lombardi na otázky médií reagoval, že audiencia bola súkromná, a teda sa k jej obsahu nebude vyjadrovať.

Krátko pred ohláseným odchodom pápeža Benedikta XVI. z úradu informovali popredné talianske médiá, že za jeho odstúpením môže byť nátlak a vydieranie zo strany homosexuálnej lobby pôsobiacej v čelných štruktúrach Vatikánu. Denník La Repubblica napísal, že podrobnosti o tejto lobby pre Benedikta spracovala trojica kardinálov, ktorá požívala pápežovu dôveru a mala vyšetriť kauzu VatiLeaks - medzi nimi aj slovenský kardinál Jozef Tomko. Správu Benedikt údajne prenechal svojmu nástupcovi. Vatikán vtedy tieto informácie poprel.

Františkove poznámky boli zverejnené v utorok v španielčine. Do angličtiny ich preložili autori katolíckeho blogu Rorate Caeli, ktorý údajne čítajú aj vo Vatikáne.

Pápež sa na audiencii priznal, že sám nemá príliš dobré organizačné schopnosti, a tak sa pri reforme kúrie spolieha na skupinu ôsmich kardinálov, ktorých za týmto účelom nedávno vymenoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies