Pápež bude viesť záverečný obrad na poslednej rozlúčke s kardinálom Tomkom

NETKY.SK • 9 August 2022, 13:14 • 2 min
Pápež bude viesť záverečný obrad na poslednej rozlúčke s kardinálom Tomkom

VATIKÁN – TASR o tom v utorok informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS).

slovakia

left justify in out

Zádušnú omšu, ktorá sa bude vo Vatikáne konať vo štvrtok 11. augusta o 11:00 h pri oltári katedry v zadnej lodi Baziliky sv. Petra, bude celebrovať kardinál Giovanni Battista Re. Ten bol Tomkovým dlhoročným priateľom. Na záver eucharistického slávenia bude pápež František predsedať obradu posledného odporúčania a rozlúčky.

 

      

Na slávnosti sa zúčastnia aj slovenskí biskupi. Veľvyslanec SR pri Svätej stolici Marek Lisánsky uviedol, že slovenský biskupský zbor pricestuje do Ríma vládnym špeciálom, ktorý následne prepraví telesné pozostatky zosnulého kardinála Tomka na Slovensko.

 

      

Podľa harmonogramu zverejneného Tlačovou kanceláriou KBS sa niekoľkodňová rozlúčka s kardinálom Tomkom na Slovensku začne v piatok a sobotu v bratislavskej Katedrále sv. Martina. V nedeľu a pondelok bude pokračovať v Katedrále sv. Alžbety v Košiciach, kde sa uzavrie v utorok 16. augusta omšou s pohrebnými obradmi so začiatkom o 11:00 h. Hlavným celebrantom bude emeritný pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka.
 

K téme: Zomrel kardinál Jozef Tomko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona