Pápež: Benedikt XVI. má stále jasnú myseľ a dobrú pamäť

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 14:37 • 2 min
Pápež: Benedikt XVI. má stále jasnú myseľ a dobrú pamäť

BUENOS AIRES - Emeritný pápež Benedikt XVI. má problémy s pohybom, ale jeho myseľ je stále jasná a pamäť dobrá. V rozhovore pre nedeľňajšie vydanie argentínskych novín La Nación to vyhlásil pápež František.

slovakia

left justify in out

Hlava katolíckej cirkvi ocenila 89-ročného emeritného pápeža ako "revolučného". František ďalej uviedol, že Benediktova abdikácia "obnažila všetky problémy cirkvi" a sama osebe bola "jeho posledným činom riadenia (cirkvi)".  

 

Pápež v danom rozhovore, z ktorého dnes citovala agentúra AP, ďalej povedal, že sa vyhýba konfliktom s ultrakonzervatívcami. "Robia si svoju prácu a ja zasa svoju. Chcem otvorenú, milosrdnú cirkev, ktorá sprevádza zranené rodiny. (Ultrakonzervatívci) hovoria nie všetkému," tvrdí František.

 

Pápež zároveň odmietol tvrdenia, že má chladný vzťah s novým argentínskym prezidentom Mauriciom Macrim. Pripustil však, že ako buenosaireský arcibiskup mal s Macrim - vtedy ešte starostom mesta - roztržku, keď sa mestskí predstavitelia odmietli odvolať voči súdnemu rozhodnutiu, na základe ktorého bol homosexuálnemu páru vydaný sobášny list.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies