Panika vo washingtonskom metre: Pre hustý dym evakuovali vlak, jedna žena zomrela

NETKY.SK • 13 Január 2015, 06:29 • 2 min
Panika vo washingtonskom metre: Pre hustý dym evakuovali vlak, jedna žena zomrela

WASHINGTON - Hustý dym si v pondelok popoludní vynútil evakuáciu vlaku metra vo Washingtone, jedna žena zomrela, šesť ľudí je zranených, z toho dvaja vážne a v nemocniciach ošetrili 84 ľudí, informovali online noviny Washington Post.

slovakia

left justify in out

Uviedli, že hustý štipľavý dym sa objavil, keď bol vlak v tuneli neďaleko stanice L'Enfant Plaza. Jeho zdroj je neznámy. Premávka na žltej a zelenej línii metra medzi zastávkami Gallery Place a Navy Yard/Pentagón zostane prerušená najmenej po zvyšok dňa.
      

Hovorca požiarnikov v metropole Tim Wilson povedal, že dym zaplnil aj tunel. Jedna z cestujúcich, ktorá sa pri incidente zranila, zomrela. Cestujúci Jonathan Rogers novinám povedal, že vlak neočakávane zastavil počas jazdy do stanice Pentagón. Cez dvere sa začal valiť dym. Operátor vlaku ľudí cez reproduktor vyzval, aby zostali pokojní, že s vlakom zacúva nazad do stanice L'Enfant Plaza. Keď však dym zhustol, začali niektorí ľudia panikáriť. "Ľudia sa začali modliť." Niektorí mali dýchacie problémy, požičiavali si navzájom inhalátory, jedna žena skolabovala. 
      

Podľa jeho slov trvalo asi 40 minút, kým dorazili požiarnici a začali evakuovať vlak. Cestujúci museli prejsť peši tunelom nazad na stanicu L'Enfant Plaza, kde ich čakali sanitky a požiarne autá.
      

Podľa operátora vlaku tam nebol požiar, iba dym. Zhaslo však osvetlenie a vlak bol v tme.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies