Panasonic údajne rokuje o kúpe podielu vo Ficosa International

NETKY.SK • 25 September 2014, 10:00 • 2 min
Panasonic údajne rokuje o kúpe podielu vo Ficosa International

TOKIO - Spoločnosť Panasonic rokuje o prevzatí podielu vo výrobcovi autodielov, španielskej firme Ficosa International SA.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok agentúra Reuters, pričom sa odvolala na zdroje blízke problematike, ktoré nechceli byť menované. Podľa nich zvažuje Panasonic pre svoju divíziu automobilov rôzne stratégie, o ničom sa však zatiaľ nerozhodlo. Očakáva sa, že Panasonic za takmer 50-percentný podiel v španielskej spoločnosti zaplatí 20 až 30 mld. japonských jenov (JPY), píše denník Nikkei.

 

Panasonic reštrukturalizoval svoje podnikanie a zameriava svoju pozornosť na ziskovejšie priemyselné produkty. Japonská spoločnosť napríklad dodáva batérie firme Tesla Motors a už v júli potvrdila, že by chcela investovať do továrne na výrobu lítium-iónových batérii. Výstavbu tohto závodu v hodnote 5 mld. USD plánuje americký výrobca elektromobilov. Zdroje ďalej informovali, že Panasonic sa snaží o zvýšenie ročných tržieb vo svojej automobilovej divízii o približne 50 % na 2 bil. JPY v roku 2019. Medzi produkty firmy Ficosa patria pokročilé asistenčné systémy, ktoré pomáhajú vodičom pri parkovaní a varujú ich pri opustení jazdného pruhu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies