Pan Ki-mun žiada o prepustenie Mursího

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 11:23 • 2 min
Pan Ki-mun žiada o prepustenie Mursího

NEW YORK - Generálny tajomník Organizácie Spojených národov Pan Ki-mun vyzval vo štvrtok egyptské ozbrojené sily, aby prepustili prezidenta Muhammada Mursího, ktorého zvrhla a zatkla armáda pred tromi týždňami.

slovakia

left justify in out

Pan žiada, aby boli "Mursí a ďalší vedúci predstavitelia Moslimského bratstva prepustení na slobodu a aby boli ich prípady transparentne vyšetrené". Na piatok vyzvali armáda aj Moslimské bratstvo svojich prívržencov na protestné demonštrácie. 

Armáda medzičasom vyvinula tlak na Mursího prívržencov. Vo štvrtok večer dala islamistom 48 hodín na to, aby sa zúčastnili na "politickom procese zmierovania". V opačnom prípade sa musia pripraviť na tvrdšie postupy, citovali egyptské médiá vyhlásenie armády s názvom Posledná šanca. Moslimské bratstvo, z ktorého pochádza aj Mursí, vo vyhlásení nie je konkrétne menované. Armáda v ňom oznámila novú stratégiu boja proti "násiliu a terorizmu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies