Pan Ki-mun začal turné po ebolou postihnutých štátoch západnej Afriky

NETKY.SK • 19 December 2014, 14:44 • 2 min
Pan Ki-mun začal turné po ebolou postihnutých štátoch západnej Afriky

MONROVIA - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun začal dnes v Libérii dvojdňovú cestu po štyroch západoafrických krajinách najviac postihnutých epidémiou eboly. Napísala to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pan Ki-mun sa dnes stretol v Monrovii s libérijskou prezidentkou Ellen Johnsonovou-Sirleafovou. Z Libérie sa presunie do susednej Sierry Leone, kde sa rovnako stretne s tamojším prezidentom Ernestom Baiom Koromaom. V sobotu má šéf OSN naplánovanú návštevu Guiney a Mali.

 

OSN bude podľa slov Pan Ki-muna stáť na strane ľudí v ebolou pustošených krajinách, až pokiaľ sa smrtiacu nákazu nepodarí poraziť, píše AP.

 

"Musíme sa uistiť, že aj posledný prípad ochorenia ebolou bol identifikovaný, liečený a eliminovaný," vyhlásil Pan vo štvrtok v Ghane, ktorú navštívil pred začiatkom cesty po štyroch krajinách zasiahnutých ebolou.

 

Cieľom jeho cesty je podporiť medzinárodné úsilie v boji proti ebole, ako aj poďakovať stovkám organizácií a tisíckam zdravotníckych pracovníkov, ktorí sa na tomto úsilí podieľajú, uviedla agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies