Palubný personál British Airways by v apríli štrajkovať nemal

NETKY.SK • 15 Apríl 2011, 07:17 • 2 min
Palubný personál British Airways by v apríli štrajkovať nemal

Palubný personál British Airways by v apríli štrajkovať nemal

slovakia

left justify in out

img

Vedenie odborovej organizácie Unite odložilo vyhlásenie novej vlny štrajkov palubného personálu v britskej leteckej spoločnosti British Airways (BA), aby umožnilo pokračovanie rozhovorov s vedením aerolínií.
      Palubný personál BA koncom marca odhlasoval novú vlnu štrajkov v spore, ktorý už aerolínie stál viac než 150 miliónov libier (169,97 milióna eur). Unite by mala najneskôr do piatka (15. 4.) oznámiť termíny štrajkov, no obe strany sa dohodli na odklade tohto rozhodnutia o 28 dní, aby mohli pokračovať v rokovaniach.
      Palubný personál je v spore s vedením leteckej spoločnosti už takmer 1,5 roka. Spočiatku sa nezhody začali pre úsporné opatrenia, ktoré zahŕňali zmrazenie platov a zníženie počtu členov palubného personálu na diaľkových letoch. V súčasnosti sa týkajú najmä odoberania niektorých výhod (lety zadarmo alebo nízku cenu) tým, ktorí sa zúčastnili na predchádzajúcich štrajkoch, ako aj disciplinárnych krokov proti niektorým členom Unite.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies