Pakistanský najvyšší súd zrušil zákaz lovu vzácneho dropa hrivnatého

NETKY.SK • 22 Január 2016, 12:56 • 2 min
Pakistanský najvyšší súd zrušil zákaz lovu vzácneho dropa hrivnatého

ISLAMABAD - Pakistanský najvyšší súd dnes zrušil zákaz lovu dropa hrivnatého, a zmenil tak svoje predchádzajúce rozhodnutie, ktoré malo zabrániť vyhubeniu tohto vtáka.

slovakia

left justify in out

Trojčlenná porota sudcov vlani v auguste uvalila zákaz na zabíjanie dropa hrivnatého, ktorý je kvôli nadmernému lovu pokladaný za ohrozený druh, pripomenula tlačová agentúra DPA. Federálna a provinčné vlády napadli v októbri tento zákaz na súde a argumentovali, že by mal byť povolený regulovaný lov.
Päťčlenná porota na čele s predsedom najvyššieho súdu Anvarom Zahírom Džamálím dnes tento zákaz zrušila.


Pakistan vydáva arabským návštevníkov špeciálne povolenia na zabitie presne určeného počtu týchto vtákov v stanovených oblastiach.
Saudskoarabský princ a jeho partia zabili v januári 2014 za 21 dní 2100 týchto dropov, ako sa uvádzalo v správe úradu na ochranu lesov a divej zveri v juhovýchodnej pakistanskej provincii Balúčistán. Správa vyvolala pobúrenie verejnosti, ktorá potom žiadala zákaz lovu.


Mäso z dropa hrivnatého má podľa niektorých Arabov afrodiziakálne účinky.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies