Chcete cestovať lacno? Východná Európa je na to ako stvorená

NETKY.SK • 11 September 2019, 22:12 • 2 min
Chcete cestovať lacno? Východná Európa je na to ako stvorená

Krajiny východnej Európy sú vhodné pre cestovateľov, ktorí nemajú tak veľký rozpočet. Je v nich totiž lacno, ako ukázala štatistika úradu Eurostat, ktorá sa zamerala na porovnanie cien reštaurácií a hotelov, alkoholických nápojov, dopravy, ale aj ďalších položiek v členských krajinách EÚ a štátoch, ktoré sú súčasťou Európskeho združenia voľného obchodu.

slovakia

left justify in out

Podľa dát Eurostatu je najlacnejšou krajinou, keď dôjde na ceny hotelov a reštaurácií, Bulharsko. Je v ňom o 53,4 percenta lacnejšie, než je európsky priemer.

 

Rovnakú priečku držia krajiny tiež s ohľadom na ceny alkoholu a tabaku - ceny týchto komodít sú o 41,8 percenta pod priemerom.

 

img

Poľsko

 

Peňaženky nevyžmýka ani verejná doprava, či už vlaková alebo autobusová. V tomto aspekte stojí za Bulharskom Česko, ktoré má ceny dopravy o 47,2 percenta nižšie, než je európsky priemer.

 

img

Maďarsko

 

Po Bulharsku ponúka najlacnejšie ubytovanie Rumunsko, Maďarsko, Česká republika, Litva, Chorvátsko a Poľsko so Slovenskom. V týchto krajinách je tiež najlacnejší alkohol.

 

Najdrahšie je na severe

 

Naopak najdrahšie sú najmä severské krajiny. Zďaleka najviac zaplatia cestovatelia za ubytovanie na Islande, kde sú ceny o 76,1 percenta vyššie, než je európsky priemer. Za ostrovným štátom nasledujú Nórsko, Švajčiarsko, Dánsko, Švédsko, Fínsko alebo Írsko.

 

Podobné je to s cenami alkoholu, ktoré sú však najvyššie v Nórsku - sú 126,1 percenta nad priemerom. Trebárs v Nemecku stojí polliter piva priemerne 2,50 eura. V Nórsku je to viac ako 5,65 eura.

 

Najdrahšia doprava je v Európe tiež najmä v severských štátoch, ako sú Island alebo Nórsko. Potom tiež v Holandsku, Dánsku, Švajčiarsku alebo Spojenom kráľovstve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies