NHL: Slovenský brankár Húska opustil kemp New Yorku Rangers, presunul sa do AHL

NETKY.SK • 26 September 2019, 19:19 • 2 min
NHL: Slovenský brankár Húska opustil kemp New Yorku Rangers,  presunul sa do AHL

BRATISLAVA - Slovenský hokejový brankár Adam Húska opustil prípravný kemp klubu zámorskej NHL New York Rangers. Dvadsaťdvaročný zvolenský rodák sa porúčal z prvého tímu po tom, čo vedenie "jazdcov" zúžilo káder na 32 hráčov.

slovakia

left justify in out

Okrem mladého gólmana putovali do mužstva nižšej AHL Hartford Wolf Pack aj kanadský útočník Phillip Di Giuseppe a fínsky obranca Tarmo Reunanen. Informáciu priniesol oficiálny klubový web Newyorčanov.

Húska v minulej sezóne prvýkrát v zámorí nazrel do seniorského hokeja. Po troch rokoch strávených v univerzitnej NCAA odchytal deväť duelov v AHL. V drese Hartfordu zneškodnil 88,9 percenta striel a priemerne na jedno stretnutie inkasoval 3,45 gólu. V brankárskej hierarchii Rangers je talentovaný Slovák na štvrtej pozícii. Pred ním sú Švéd Henrik Lundqvist a Rusi Alexandar Georgijev s Igorom Šesťorkinom.

Bývalý slovenský mládežnícky reprezentant odchytal v rámci predsezónneho kempu polovicu jedného prípravného zápasu. V súboji proti New Jersey Devils (2:4) sa dostal do bránky v 30. minúte a kryl 15 zo 16 striel "diablov" (úspešnosť zákrokov 93,8 %). Ešte pred príchodom do hlavného kempu sa Húska v dobrom svetle ukázal na Turnaji nádejí v Traverse City.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies