Páchateľ v Humennom našiel cudziu platobnú kartu, platil ňou ako so svojou

NETKY.SK • 16 Január 2024, 11:43 • 2 min
Páchateľ v Humennom našiel cudziu platobnú kartu, platil ňou ako so svojou

HUMENNÉ - Vyšetrovateľ z Humenného vedie trestné stíhanie po náleze cudzej platobnej karty s priloženým PIN-om. Zamestnanec stratil kartu, neznámy páchateľ ju našiel a výbermi zneužil 380,-Eur.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom vedie trestné stíhanie pre trestný čin neoprávnené vyrobenie a používanie platobného prostriedku, ku ktorému došlo v decembri 2023. Zamestnanec jednej zo svidníckych firiem, v Humennom stratil pracovnú platobnú kartu pri ktorej bol napísaný aj PIN! Kartu našiel zatiaľ neznámy páchateľ, ktorý pokušeniu neodolal, ponechal si ju pre vlastné potreby a vykonal ňou niekoľko výberov. Celkovo v hodnote 380,-Eur.

 

Mať PIN priamo pri platobnej karte je mimoriadne nezodpovedné a ľahkovážne. To, že dôjde k strate karty sa isteže môže stať, ale natoľko byť ,,ústretový“ voči páchateľom a nechať im tam aj tak citlivý údaj ako je PIN číslo je na zamyslenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: KR PZ v Prešove, Foto: Prešovak.sk (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies