Páchateľ chcel vykradnúť materskú škôlku, jeho plány prekazil bleskový zásah policajtov

NETKY.SK • 27 November 2023, 15:30 • 2 min
Páchateľ chcel vykradnúť materskú škôlku, jeho plány prekazil bleskový zásah policajtov

BRATISLAVA - Hliadka bratislavských policajtov bola v nočných hodinách z piatka na sobotu vyslaná na základe oznámenia do priestorov materskej škôlky na Stálicovej ulici. Na mieste bol na osobnej slobode zadržaný 46-ročný muž, ktorý bol následne eskortovaný na policajné oddelenie. Tam mu poverený policajt Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II vzniesol obvinenie z trestného činu krádeže v štádiu pokusu 46-ročnému Štefanovi D. z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Podľa doterajších informácií mal obvinený muž rozbiť sklenenú výplň na vstupných dverách do priestorov materskej škôlky a vojsť do jej vnútorných priestorov. Tam v jednej z miestností chcel odcudziť krabicu s reproduktorom zn. JBL. Počas krádeže bol však „vyrušený“ prichádzajúcou hliadkou PZ, ktorá ho následne pri úteku aj zadržala. Poškodením viacerých sklenených dverí v objekte škôlky bola spôsobená škoda v celkovej výške cca. 250 ,- Eur.

 

Následným preverovaním bolo zistené, že obvinený už bol v posledných 24 mesiacoch odsúdený Okresným súdom v Bratislave za spáchanie trestného činu krádeže, a súčasne bol za toto obdobie postihnutý zo spáchania priestupku proti majetku.



Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom“ konaní. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí v zmysle zákona obvinenému trest odňatia slobody až na tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR / Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave, Foto: Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies