Oznámili mená prvých účinkujúcich na udeľovaní BRIT Awards

NETKY.SK • 16 December 2014, 15:38 • 2 min
Oznámili mená prvých účinkujúcich na udeľovaní BRIT Awards

BRATISLAVA - Na udeľovaní BRIT Awards, ktoré sa bude konať 25. februára 2015 v Londýne, vystúpia anglickí speváci Ed Sheeran a Sam Smith aj americká country-popová speváčka Taylor Swift.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom oficiálnej webstránky o tom informovali organizátori galavečera. Dvadsaťtriročný Sheeran sa na udeľovaní BRIT Awards objavil ako účinkujúci aj v roku 2012, keď na pódiu predviedol skladbu Lego House. Vystúpenie 25-ročnej Swift si zúčastnení i televízni diváci a diváčky mohli pozrieť vlani a Smith sa predstavil na pódiu na nominačnom ceremoniáli, ktorý sa konal tento rok v januári.

 

Taylor Swift vydala debutový eponymný album v roku 2006. Nahrávka získala v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla šesťnásobnú platinu. Tretí album Speak Now (2010) je v súčasnosti v USA certifikovaný štvornásobnou platinovou platňou. Zo štvrtej štúdiovky Red (2012) sa len počas prvých siedmich dní v USA predalo vyše 1,2 milióna kópií a taktiež už dosiahla štvornásobnú platinu. Koncom októbra vydala nový album s názvom 1989, ktorý je oproti predošlým štúdiovkám čisto popový. Swift má na konte napríklad 15 American Music Awards, 13 Billboard Music Awards či sedem cien Grammy, pričom nedávno ju nominovali na ďalšie tri zlaté gramofóniky. V roku 2009 sa objavila v seriáli C.S.I.: Kriminálka Las Vegas (2000). Zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014). 

 

Ed Sheeran sa v roku 2008 presťahoval do Londýna, kde chcel rozbehnúť hudobnú kariéru. V roku 2011 vydal debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. Druhú štúdiovku x vydal tento rok v júni. V roku 2012 získal dve BRIT Awards v kategóriách Najlepší britský spevák a Britský objav roka a tiež Ivor Novello Award. Skladbu The A Team v roku 2013 nominovali na cenu Grammy v kategórii Pieseň roka, pričom na ceremoniáli vystúpil spoločne s Eltonom Johnom. V tomto roku Sheeran bojoval o Grammy v kategórii Nováčik roka a nedávno získal ďalšie tri nominácie na toto prestížne ocenenie. 

 

Samuel Frederick „Sam“ Smith sa narodil 19. mája 1992. Známy je napríklad aj vďaka spolupráci na piesni Latch dua Disclosure. Podieľal sa tiež na singli La La La, ktorý v roku 2013 vydal producent Naughty Boy. Vlani v októbri mu vyšlo EP Nirvana. Tento rok vydal debutový album In the Lonely Hour, ktorý obsahuje aj úspešné single Money on My Mind, Stay with Me a I'm Not the Only One. Nahrávka sa dostala na vrchol britského albumového rebríčka. Smith v januári zvíťazil v ankete BBC Sound of 2014, ktorá predurčuje najväčšie hudobné hviezdy roka. V rámci BRIT Awards mu tento rok udelili Critics' Choice Award. Získal aj štyri MOBO Awards. Nedávno získal šesť nominácií na ceny Grammy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies