Oznámili mená ďalších hviezd, ktoré budú odovzdávať Oscary

NETKY.SK • 7 Február 2015, 12:17 • 2 min
Oznámili mená ďalších hviezd, ktoré budú odovzdávať Oscary

LOS ANGELES – Herečky Marion Cotillard, Meryl Streep, Reese Witherspoon, moderátorka Oprah Winfrey a herec Benedict Cumberbatch sú ďalšími osobnosťami, ktoré odovzdajú Oscary na 87. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom producenti televízneho prenosu Craig Zadan a Neil Meron. Pätica hviezd sa tak na galavečere pripojí k už potvrdeným vlaňajším víťazom a víťazkám hereckých kategórií, ktorými sú Cate Blanchett, Matthew McConaughey, Lupita Nyong’o a Jared Leto.

 

Francúzska herečka Marion Cotillard má v aktuálnom ročníku nomináciu v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe za snímku Dva dni, jedna noc. V roku 2008 získala Oscara za stvárnenie titulnej úlohy filmu Edith Piaf. Meryl Streep sa tento rok o ocenenie uchádza v kategórii Najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe, čím zvýšila svoj rekord v počte získaných hereckých nominácií na 19. Witherspoon môže zvíťaziť ako predstaviteľka hlavnej úlohy vo filme Divočina. Svojho zatiaľ jediného Oscara si vyslúžila v roku 2006 za snímku Walk the Line. Obľúbená moderátorka Oprah Winfrey má tento rok nomináciu ako producentka drámy Selma, ktorá bojuje v kategórii Najlepší film. Benedicta Cumberbatcha nominovali za stvárnenie vedca Alana Turinga v snímke Kód Enigmy. Ide o jeho prvú nomináciu na Oscara. 

 

Zoznamu kandidátov v 87. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied vládnu snímky Birdman a Grandhotel Budapešť. Obe si vyslúžili po deväť nominácií. Osem má v hre Kód Enigmy a po šesť si na konto pripísali filmy Chlapčenstvo a Americký ostreľovač. Ceremoniál sa uskutoční 22. februára v hollywoodskom Dolby Theatre. Moderovať ho bude Neil Patrick Harris. V úlohe hudobných hostí sa počas večera predstavia Tim McGraw, Adam Levin, John Legend s rapperom Commonom a Rita Ora. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies