VIDEO: Ibrahim Maiga šokuje polygamiou! Predstavil ďalšiu manželku

NETKY.SK • 19 Október 2021, 09:09 • 2 min
VIDEO: Ibrahim Maiga šokuje polygamiou! Predstavil ďalšiu manželku

Ibrahim Maiga sa vrátil na Mali. Pre dôsledky pandémie nevidel svojich blízkych celú večnosť. Zrejme sa rozhodol, že keď už sa vracia domov, využije to naplno! Oženil sa druhýkrát. Aktuálne má dve manželky. Čo vy na to?

slovakia

left justify in out

 

Nie je to dávno, čo Maiga napísal na sociálnej sieti, že rodina je základ. A tak sa rozhodol dopriať si naozaj veľkú rodinu. V jeho krajine je to možno tradícia, no u nás na Slovensku je to inak.

 

"Ahojte priatelia, keďže Ibi je plný prekvapení, dovoľte mi, aby som vám predstavil moju manželku, volá sa Salima Maiga detaily čoskoro na mojom YouTube ibimaigaofficial. Takže už chápete, prečo som dlho preč," vyjadril sa Maiga.

 

Prečítajte si: Polícia adresovala Ibrahimovi Maigovi netradičnú výzvu

 

 

Vedeli ste?

Polygamické manželstvo, alebo polygynické je spolužitie jedného muža a viacerých žien. Polygynia (alebo mnohoženstvo) je typ manželstva, v ktorom spolunažívajú jeden muž a dve alebo viaceré ženy. Je často vnímaná ako dominancia muža nad ženami.

 

Vedeli ste však, že napriek tomu, že západná kultúra je väčšinou monogamná, takéto manželské usporiadanie existuje vo vyše 80 % svetových spoločenstiev? Neznamená to však, že všetci muži v kultúre, kde je povolené mnohoženstvo, túto možnosť využívajú, mnohí preferujú monogamný spôsob spolužitia. Tento typ manželstva sa vyskytuje v rôznych podobách napríklad u moslimov, kmeňov Tiwiov, Daniov, Etorov, na Komorských ostrovoch, Mangaji, Truku, v Sudáne, Keni a mnohých ďalších.

 

Možno vás zaujme: SKUTOČNÝ PRÍBEH: Slovenka Mária Gulovičová - úchvatná americká špiónka!

 

Podľa článku na webovej stránke Univerzity Lehigh, Mali  má jednu z najvyšších mier polygamných manželstiev na svete. Odborný profesor antropológie na tejto univerzite, ktorý v Mali uskutočnil výskum manželstva, uvádza, že polygamia je prítomná vo všetkých sociálno-ekonomických vrstvách Bamaka, hlavného mesta krajiny. Podľa svedectva odborného asistenta sa polygamia prispôsobila mestskému a vzdelanému prostrediu Bamaka a v „modernizovaných“ formách sa rozšírila do provinčných miest a vidieckych oblastí.

 

 

 

V Mali existujú občianske manželstvá uznávané štátom, ako aj "neformálne zväzky“, ktoré nie sú právne uznané, ale ktoré sú spravidla zakotvené v náboženstve, a preto sú uznávané ako spoločensky platné.

 

V krajine existujú civilné manželstvá, ktoré vykonávajú zástupcovia štátu, ako aj náboženské manželstvá, ktoré vykonávajú náboženské autority. Od prijatia nového rodinného kódexu v roku 2011 sú náboženské manželstvá tiež právne uznávané a majú rovnaké práva a povinnosti ako civilné manželstvá. Podľa správy pred prijatím nového kódexu náboženské manželstvá nemali žiadnu právnu hodnotu a manželom nepriznávali žiadne práva.

 

Podľa niektorých zdrojov sa v prípade civilných manželstiev musia páry rozhodnúť, či bude ich manželstvo v režime monogamie alebo v režime polygamie. Ak je manželstvo monogamné, muž si nemôže vziať inú ženu, ak sa prvé manželstvo nerozpadne. Žena musí dať súhlas, aby bolo manželstvo zasvätené polygamii alebo aby sa z jej monogamného manželstva stalo polygamné manželstvo.

 

Podľa článku denníka Les Échos du Mali bude zvolený režim zaznamenaný v sobášnom liste. V článku sa uvádza, že polygamiu je možné prijať po oslave manželstva aktom, ktorý bol vykonaný pred verejným činiteľom. Muž nemôže mať ani v režime polygamie viac ako 4 ženy. 

 

 

 

Jedinou podmienkou polygamného manželstva v neformálnych manželstvách je to, aby bol manžel schopný zabezpečiť ďalšie manželky. Vpraxi nie je neobvyklé, že sa monogamný muž spojí s inou ženou v neformálnom manželstve, ktoré zvyčajne konsekrujú náboženské autority, čo dáva tomuto typu manželstva sociálnu platnosť, aj keď to nie je právne uznané.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona