Oznámenie o ukončení členstva v Strane európskych socialistov v EP

NETKY.SK • 18 Október 2023, 09:30 • 2 min
Oznámenie o ukončení členstva v Strane európskych socialistov v EP

Reakcia M. Beňovej a K. Roth Neveďalovej na pozastavenie členstva strany SMER - SSD v Strane európskych socialistov

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Milí priatelia,

týmto by som vám chcela oznámiť, že nesúhlasíme s dôvodmi rozhodnutia PES o pozastavení členstva SMER-SSD. Monika Beňová a ja sme nikdy neporušili pravidlá skupiny Socialistov a Demokratov v Európskom parlamente. Obe sme rovnako ako ostatní kolegovia vždy hlasovali podľa svojho najlepšieho svedomia a vedomia a hlavne v záujme Slovenskej republiky.

Za 20 rokov môjho členstva v rôznych funkciách v Strane európskych socialistov - PES som nikdy, a to by som chcela zdôrazniť, nezažila takú ostrakizáciu a správanie sa poslankýň a poslancov frakcie ako za posledné dva týždne. Ani jedna z nás sa nikdy nesprávala takýmto neúctivým spôsobom ku svojím kolegyniam a kolegom. Som úprimne sklamaná. Môžu nás rozdeľovať názory na niektoré témy, ale tie by nemali byť dôvodom na nenávisť.

Spôsob, akým bola minulý týždeň oznámená správa o plánovanom vylúčení SMER-SSD z našej politickej skupiny v Europarlamente, považujem za neakceptovateľný. Udialo sa tak bez toho, aby nás ktokoľvek kompetentný informoval.

Chcem vás tiež informovať, že napriek tomu, že parlamentné pravidlá jej umožňujú ostať, Monika informovala predsedníčku EP R. Metsolu, že k zajtrajšiemu dňu odstupuje z pozície kvestorky EP.

Z týchto dôvodov sme sa ja po 6 rokoch v tejto politickej skupine a takmer 20 rokoch v rôznych vedúcich funkciách v strane PES a Monika Beňová, po 21 rokoch v EP a v tejto politickej skupine, - k dnešnému dňu vzdali členstva v Skupine progresívnej aliancie socialistov a demokratov v EP.

Róbert Hajšel požiadal politickú skupinu S&D o čas na rozmyslenie.

Monika Beňová

Katarína Roth Neveďalová 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies