NHL: Víťaznú šnúru Dallasu prerušil Vegas, Húska s neúspešným debutom

NETKY.SK • 9 December 2021, 11:07 • 2 min
NHL: Víťaznú šnúru Dallasu prerušil Vegas, Húska s neúspešným debutom

NEW YORK – Vegas Golden Knights úspešne prerušili víťaznú šnúru Sekerovho Dallasu, slovenský brankár Adam Húska mal svoju premiéru v drese NY Rangers.

slovakia

left justify in out

Sekera si pripísal asistenciu, no jeho Dallas nestačil na Vegas

Dallas napriek asistencii slovenského obrancu Andreja Sekeru prehral na ľade Vegas 4:5. Sekera asistoval v 49. minúte na druhý gól Joe Pavelskiho v zápase, keď s pukom šikovne vymanévroval v obrannej tretine, vysunul Roopea Hintza, ktorý pripravil strelcovi dobrú pozíciu a ten svojim druhým gólom v zápase zvýšil na 4:2 pre hostí. Pre Sekeru to bola tretia asistencia v sezóne. Stars ale potom inkasovali až tri góly, zostali bez bodov a prišli o sedemzápasovú víťaznú sériu.

 

Obrat Vegas naštartoval 63 sekúnd po štvrtom góle Dallas Michael Amadio, v 55. minúte vyrovnal svojím druhým gólom v zápase na 4:4 kapitán Mark Stone a o minútu a sedem sekúnd neskôr rozhodol Max Pacioretty. Do streleckej listiny sa zapísal aj Jonathan Marchessault, ktorý ako prvý hráč v histórii odohral 300 zápasov v drese Golden Knights. Bilanciu 1+1 mal útočník Dallasu Jason Robertson a natiahol svoju bodovú sériu na sedem zápasov. Stal sa druhým hráčom Stars mladším ako 22 rokov, ktorý zaznamenal viac ako jednu takúto sériu. Tyler Seguin to dokázal trikrát.

 

 

Tatar a jeho diabli konečne s víťazstvom

V súboji dvoch trápiacich sa tímov New Jersey zvíťazilo na domácom ľade nad nad Philadelphiou 3:0 a zastavilo sériu štyroch prehier. Domáci brankár Mackenzie Blackwood zlikvidoval 25 striel hostí a zaznamenal druhý shutout v sezóne. Flyers prehrali desiatykrát za sebou. V drese Devils odohral slovenský útočník Tomáš Tatar vyše 14 minút, nebodoval, zapísal si dve strely, jeden hit a jednu zblokovanú strelu.

 

“Letcom” zatiaľ nepomohla ani trénerská výmena, pod vedením Mikea Yeoa prehral tím druhý duel. “Sme v ťažkej situácii. Prehry máme všetci v hlavách, neustále sa tým zaoberáme a ovplyvňuje to našu prípravu na zápasy. Musíme sa pozerať dopredu,” povedal Yeo. Úvodný gól zápasu, ktorý bol napokon aj víťazný, strelil v druhej tretine najproduktívnejší hráč “diablov” Švéd Jesper Bratt, ktorý pridal aj asistenciu. Osemzápasové čakanie na presný zásah ukončil nováčik Dawson Mercer a skóre uzavrel do opustenej bránky Michael McLeod. Najdlhšiu sériu bez víťazstva zažili Flyers na prelome februára a marca 1999, keď nevyhrali dvanásť duelov (8 prehier, 4 remízy).

 

 

Húska pri svojom debute zlikvidoval 32 striel!

Slovenský brakár Adam Húska si pri svojom debute pripísal 32 zneškodnených striel, no bohužiaľ to jeho Rangers nestačilo na výhru a podľahli Coloradu vysoko 7:3.

Tréner "jazdcov" Gerrard Gallant nehádzal vinu na mladého slovenského brankára. “Ponúkli sme im veľa šancí, otvorili sme im dvere. Nehrali sme dôsledne v obrane tak, ako sme mali, a už sme sa o tom bavili. Strácali sme veľa pukov a oni to využili," povedal tréner Rangers pre nhl.com. Húsku povolali Rangers z farmy uplynulý víkend po tom, ako sa zranil Igor Šesťorkin. Prvé dva zápasy kryl chrbát Aleksandrovi Georgievovi, teraz dostal premiérovo šancu.

 

Nemal to však jednoduché, pretože Rangers hrali v utorok v Chicagu a domov nedorazili hráči skôr ako o tretej ráno. Na druhý deň pri debute v NHL čelil Húska najofenzívnejšiemu tímu v profilige. "V prvej tretine bol skvelý. Čelil v nej 19 strelám a mal viacero kľúčových zákrokov. Dnes sme prehrali ako tím," dodal Gallant pre denník New York Post. Colorado strelilo v 23 zápasoch 99 gólov, čo je priemer 4,3 na zápas.

 

Sedem gólov v jednom zápase strelili Avalanche druhýkrát za sebou a piaty v sezóne. "Bolo to ťažké hrať deň po dni a navyše aj cestovať," povedal obranca NYR Jacob Trouba a potom sa vyjadril na adresu slovenského brankára. "Mal niekoľko dobrých zákrokov. Viackrát sme ho nechali v kaši, nepomohli sme mu a umožnili sme im dostať sa do šancí. V každom prípade je to dobrý brankár a má pred sebou svetlú budúcnosť. Zvládol to dobre." Rangers otočili v prvej tretine z 0:1 na 2:1, druhý gól "jazdcov" dal švédsky obranca Nils Lundkvist a zaznamenal svoj premiérový presný zásah v profilige.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies