Ozbrojení lupiči ukradli lietadlo z medzinárodného letiska

NETKY.SK • 2 November 2010, 08:53 • 2 min
Ozbrojení lupiči ukradli lietadlo z medzinárodného letiska

Ozbrojení lupiči ukradli lietadlo z medzinárodného letiska

slovakia

left justify in out

img

Skupina piatich ozbrojených lupičov ukradla dnes malé lietadlo z medzinárodného letiska v Hondurase. Informovali o tom tamojšie úrady.
      Ku krádeži došlo na medzinárodnom letisku La Mesa v meste San Pedro Sula, približne 290 kilometrov severne od metropoly Tegucigalpa. Ide o jedno z najrušnejších letísk v tejto stredoamerickej krajine.
      Neznámi lupiči vyzbrojení strelnými zbraňami napadli strážcov, vnikli do areálu letiska a dostali sa do vojenského hangáru v blízkosti štartovacej dráhy. Tam naštartovali lietadlo a odleteli na neznáme miesto. Podľa úradov išlo o stroj, zhabaný počas vlaňajšej protidrogovej operácie.
      Podľa honduraského ministra bezpečnosti Oscara Álvareza spôsob prevedenia krádeže dokazuje, že išlo o dielo profesionálov. Veliteľa hangáru po lúpeži okamžite zbavili funkcie.  
      Hondurasom v súčastnosti zmieta vlna násilností, za ktorou stoja miestne gangy, financované z predaja drog a inej trestnej činnosti. Miestna vláda odhaduje, že cez krajinu každoročne prepravia 800 ton kolumbijského kokaínu smerujúceho do USA.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies