Ozbrojené sily zbombardovali 36 letísk, ktoré používali pašeráci drog

NETKY.SK • 1 Jún 2012, 07:01 • 2 min
Ozbrojené sily zbombardovali 36 letísk, ktoré používali pašeráci drog

Ozbrojené sily zbombardovali 36 letísk, ktoré používali pašeráci drog - Krimi Venezuelské ozbrojené sily nedávno zbombardovali a zničili 36 tajných provizórnych letísk, ktoré používali pašeráci drog. Vo štvrtok to oznámil minister spravodlivosti Tareck El

slovakia

left justify in out

img

Venezuelské ozbrojené sily nedávno zbombardovali a zničili 36 tajných provizórnych letísk, ktoré používali pašeráci drog. Vo štvrtok to oznámil minister spravodlivosti Tareck El Aissami.
      Štátna televízia odvysielala zábery dvoch výbuchov na jednej z pristávacích a štartovacích dráh. Minister tiež povedal, že od začiatku roka, keď vláda prezidenta Huga Cháveza zintenzívnila boj proti drogám, sa množstvo pašeráckych letov cez venezuelský vzdušný priestor podarilo znížiť o polovicu.
      "Plníme svoje povinnosti a proti týmto kriminálnym organizáciám bojujeme ako nikdy v minulosti," povedal El Aissami štátnej televízii v južnom štáte Apure, ktorý hraničí s Kolumbiou, najväčším svetovým producentom kokaínu.
      El Aissami nekonkretizoval, koľko pašeráckych letov tento rok odhalili. Povedal, že v rámci prebiehajúcej operácie zničili 36 provizórnych letísk. Kedy operáciu začali nespresnil.
      Americkí protidrogoví predstavitelia hovoria, že cez Venezuelu sa do USA dostáva najviac kolumbijského kokaínu.
      El Aissami tiež oznámil, že dvoch predpokladaných pašerákov, na ktorých vydali zatykače v Kolumbii aj USA - Miguela Camacha a Luisa Alberta Ramíreza, ktorých 16. mája zatkli vo Venezuele - čoskoro vydajú Kolumbii.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies