Ozbrojenci zabili v púšti najmenej 21 egyptských pohraničníkov

NETKY.SK • 20 Júl 2014, 09:06 • 2 min
Ozbrojenci zabili v púšti najmenej 21 egyptských pohraničníkov

KÁHIRA - Neznámi muži vyzbrojení raketometmi zabili v sobotu 21 príslušníkov egyptských bezpečnostných síl pri útoku na kontrolné stanovište v blízkosti hraníc s Líbyou.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na egyptskú armádu.
      

K útoku došlo na ceste vedúcej do mesta Faráfra, najzápadnejšej oázy Egypta, vzdialenej vyše 500 kilometrov juhozápadne od Káhiry.
      

Bleskový útok podniklo približne 20 ozbrojencov na vozidlách vybavených raketometmi. Jedna zo striel zasiahla sklad zbraní nachádzajúci sa na stanovišti, ktorý následne explodoval. Následkom výbuchu a počas bojov zahynulo minimálne 21 pohraničníkov a ďalších päť utrpelo zranenia. O život prišli aj traja útočníci.
      

Kto je za útok zodpovedný, nebolo bezprostredne známe. Podľa rozličných vyjadrení predstaviteľov egyptských bezpečnostných síl išlo buď o pašerákov alebo o "teroristov", ako zvyknú miestne úrady označovať islamských militantov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies