Ozbrojenca z parížskeho Disneylandu čaká polrok s elektronickým náramkom

NETKY.SK • 3 Február 2016, 09:16 • 2 min
Ozbrojenca z parížskeho Disneylandu čaká polrok s elektronickým náramkom

PARÍŽ - Muža, ktorého vo štvrtok minulý týždeň zatkli v hoteli v komplexe parížskeho zábavného parku Disneyland s dvoma malými strelnými zbraňami, nábojmi a Koránom, odsúdili na šesť mesiacov odňatia slobody, ktoré však 28-ročný muž môže stráviť s elektronickým náramkom v byte svojej matky.

slovakia

left justify in out

Ďalších deväť mesiacov za ilegálne prechovávanie zbrane si obžalovaný podľa verdiktu súdu v Meaux nemusí odpykať, výkon tohto trestu podmienečne odložili. Informáciu priniesla dnes televízna stanica BFM TV.

Prípad nemal podľa príslušnej prokuratúry teroristické pozadie.


K tomuto záveru dospeli vyšetrovatelia po skúmaní na viacerých miestach, ako aj vyhodnotení telefonických kontaktov zadržaného muža.


Podozrivý vypovedal, že zbrane mal pri sebe kvôli vlastnej bezpečnosti. Okolo zábavného parku Disneyland, ktorý leží asi 40 kilometrov východne od Paríža, ako aj v jeho areáli sa nachádza niekoľko hotelov. Ide o jednu z najnavštevovanejších turistických atrakcií starého kontinentu, vlani sem zavítalo takmer 15 miliónov návštevníkov.
Ani spomínaný hotel, ani zábavný park po policajnej akcii, pri ktorej nedošlo k zraneniam, neuzatvorili, prevádzka zariadenia nebola narušená.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies