Otrasný nález: V Afganistane našli šesť bezhlavých tiel, patria policajtom

NETKY.SK • 18 November 2013, 09:11 • 2 min
Otrasný nález: V Afganistane našli šesť bezhlavých tiel, patria policajtom

KANDAHÁR - Šesť bezhlavých tiel, ktoré v nedeľu objavili v provincii Kandahár na juhu Afganistanu, identifikovali ako policajtov. Nejde teda o stavebných robotníkov, ako sa pôvodne predpokladalo. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K chybnej identifikácii tiel došlo preto, že obete boli oblečené v civilných odevoch. Policajti zmizli pred niekoľkými dňami v provincii Zábul. Vzhľadom na obmedzené možnosti súdnolekárskej identifikácie trvalo polícii takmer celý deň, kým prípad vyriešila, uviedol viceguvernér provincie Muhammad Razuljár. Šiestich policajtov uniesli príslušníci hnutia Taliban z provincie Zábul do susednej provincie Kandahár, kde sa v nedeľu našli ich telá.

 

Hnutie Taliban opakovane varovalo Afgancov, aby nevstupovali do vládnych, armádnych alebo policajných služieb. Tento rok už pri prepadoch, atentátoch a výbuchoch nástražných systémov zahynuli stovky afganských policajtov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies