Otec zabil novomanželov, ktorí sa zosobášili napriek jeho nesúhlasu

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 15:33 • 2 min
Otec zabil novomanželov, ktorí sa zosobášili napriek jeho nesúhlasu

ISLAMABAD - Pakistanských novomanželov, ktorí sa zobrali z lásky, podrezal v piatok otec nevesty, pretože sa zobrali napriek jeho nesúhlasu.

slovakia

left justify in out

Povedala to polícia, ktorá uviedla, že dnes zatkla rodičov nevesty, jej starého otca a dvoch strýkov. 
      

Sajjáda Ahmada (27) a Muafiu Bibi (23) odviedli príbuzní z ich domova v Hasanábáde vo východoindickej provincii Pandžáb a previezli ich do neďalekej dediny Satrah. Tam ich príbuzní novomanželky "zabili s ostrými mačetami používanými na sekanie krmiva pre zvieratá", uviedla polícia. "Obvinení sú v policajnej väzbe. Prvé vyšetrovanie ukázalo, že išlo o zabitie zo cti."
      

Obete uzavreli manželstvo 18. júna v dedine Satrah. Podľa miestnych médií im príbuzní sťali hlavy, polícia to však poprela a uviedla, že novomanželia podľahli zraneniam hlavy.
      

O uzavretí väčšiny manželstiev v konzervatívnom Pakistane rozhoduje starší rodinní príslušníci a páry riskujú represálie, ak si vyberú sami partnera.
      

Minulý mesiac boli zo zabitia ťarchavej ženy pred budovou súdu v Láhaure obvinení jej otec a bratia. Zabili ju za to, že si sama vybrala manžela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies