Otec atentátnikov z Bostonu ide do Ameriky: Chce pochovať syna

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 15:35 • 2 min
Otec atentátnikov z Bostonu ide do Ameriky: Chce pochovať syna

MACHAČKALA - Otec dvoch mužov, podozrivých z uskutočnenia bombových útokov na Bostonskom maratóne, dnes uviedol, že odcestuje z Ruska do Spojených štátov pochovať svojho staršieho syna. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Idem do Spojených štátov. Chcem povedať, že tam idem pozrieť syna, pochovať toho staršieho. Nemám žiadne zlé úmysly. Neplánujem nič vyhodiť do vzduchu," povedal Anzor Carnajev na tlačovej konferencii v Machačkale, hlavnom meste ruskej republiky Dagestan. Búchal do stola a pritom vysvetľoval: "Nie som na nikoho nahnevaný. Chcem zistiť pravdu."

Americká polícia tvrdí, že jeho dvaja synovia Tamerlan a Džochar Carnajevovci 15. apríla umiestnili a odpálili bomby vyrobené z dvoch tlakových hrncov pri cieľovej páske na Bostonskom maratóne. Zabili troch ľudí a zranili 264 ďalších osôb.

Tamerlan Carnajev (26) zahynul o štyri dni pri prestrelke s políciou a zraneného Džochara Carnajeva (19) zatkli po bezprecedentnom policajnom pátraní. V súčasnosti je hospitalizovaný a nachádza sa v dobrom zdravotnom stave, informovali americkí predstavitelia.

Anzor Carnajev uviedol, že do Spojených štátov odcestuje čo najskôr, ale cestovný lístok si ešte nekúpil.

Jeho manželka Zubejdat Carnajevová povedala novinárom na tlačovej konferencii, že takisto uvažuje nad cestou do USA, ale ešte sa nerozhodla, či tam pôjde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies