Slovensko je pripravené podieľať sa na obnove Ukrajiny, vyhlásila štátna tajomníčka

NETKY.SK • 7 Júl 2022, 18:59 • 2 min
Slovensko je pripravené podieľať sa na obnove Ukrajiny, vyhlásila štátna tajomníčka

BRATISLAVA – Pri štvrtkovom okrúhlom stole organizovanom predsedom vlády SR Eduardom Hegerom (OĽaNO) k zapojeniu Slovenska do obnovy Ukrajiny to povedala štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ingrid Brocková.

slovakia

left justify in out

„Každá kríza predstavuje zároveň aj príležitosť. Kľúčovým aspektom na dosiahnutie kvalitných výsledkov zapojenia Slovenska do povojnovej obnovy Ukrajiny bude efektívna koordinácia verejného, súkromného a mimovládneho sektora,“ uviedla štátna tajomníčka.

 

img

 

Zdôraznila, že Ukrajina okrem silnej politickej podpory a bezprostrednej humanitárnej pomoci potrebuje aj reálnu pomoc pri obnove infraštruktúry a reformnom procese. Slovensko je podľa Brockovej pripravené v tom zohrať významnú úlohu, keďže ekonomická prosperita Ukrajiny môže byť impulzom aj pre ekonomický rozvoj Slovenska.

 

img

 

Zároveň ocenila načasovanie okrúhleho stola, ktorý sa uskutočnil bezprostredne po medzinárodnej konferencii o obnove Ukrajiny vo švajčiarskom Lugane, kde boli prijaté princípy pre proces obnovy Ukrajiny, ku ktorým sa prihlásila aj Slovenská republika.

 

Možno vás zaujme: Bundestag schválil návrh zákona na rozširovanie obnoviteľnej energie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies