Ostojič: Koridor pre migrantov z Chorvátska do Maďarska je naďalej funkčný

NETKY.SK • 5 Október 2015, 18:39 • 2 min
Ostojič: Koridor pre migrantov z Chorvátska do Maďarska je naďalej funkčný

ZÁHREB - Koridor vytvorený pre migrantov smerom z Chorvátska do Maďarska je naďalej funkčný, a to napriek fámam o tom, že Maďarsko môže uzavrieť spoločnú hranicu.

slovakia

left justify in out

V Opatovaci to dnes vyhlásil chorvátsky minister vnútra Ranko Ostojič.

 

Podľa jeho opakovaných tvrdení z uplynulých dní by Záhreb v prípade uzavretia maďarsko-chorvátskej štátnej hranice presmeroval migrantov do Slovinska. S Ľubľanou vraj o tom už jestvuje dohoda "na operatívnej úrovni".

 

Chorvátske médiá už počas uplynulého víkendu hojne špekulovali o blížiacom sa uzavretí hranice s Maďarskom a o možných scenárov po takomto kroku Budapešti.

 

Na otázku novinárov, či ilegálni prisťahovalci, ktorí prekročia srbsko-chorvátsku štátnu hranicu, prechádzajú v Chorvátsku kontrolou, Ostojič uviedol, že sa tak deje aj pri prekročení hranice, ako aj prijímaní do záchytného zariadenia. "Môže byť medzi nimi potenciálny terorista, avšak je vylúčené, aby čokoľvek prepašoval na územie tábora," zdôraznil podľa tlačovej agentúry MTI Ranko Ostojič.

 

Podľa aktualizovanej bilancie chorvátskeho rezortu vnútra prekročilo srbsko-chorvátsku štátnu hranicu od polovice septembra doteraz 115.000 ilegálnych prisťahovalcov. Iba v nedeľu dorazilo do Babskej a Tovarniku ďalších viac ako 5000 migrantov, ktorých v krátkom čase vlakmi prepravili na chorvátsko-maďarskú štátnu hranicu. Od nedeľňajšej polnoci do dnešnej deviatej hodiny rannej pribudlo v krajine zo Srbska ďalších 2466 migrantov, v stanovom tábore v Opatovaci sa však aj dnes predpoludním zdržiavali iba asi tri stovky utečencov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies