Osobnosťou roka časopisu Time je zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg

NETKY.SK • 16 December 2010, 08:19 • 2 min
Osobnosťou roka časopisu Time je zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg

Osobnosťou roka časopisu Time je zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg

slovakia

left justify in out

img

Americký časopis Time dnes oznámil, že za Osobnosť roka 2010 vybral Marka Zuckerberga, zakladateľa a šéfa sociálnej siete Facebook.
      Zuckerberg, vo veku 26 rokov jeden z najmladších miliardárov na svete, podľa odôvodnenia spojil za necelých sedem rokov dvanástinu ľudstva do jednej internetovej sociálnej siete. Facebook vznikol ako zábava, rozptýlenie, zo stránky sa však stalo niečo, čo zmenilo charakter vzájomných vzťahov medzi ľuďmi, napísal Time.
      Titul osobnosti roka, udeľovaný časopisom od roku 1927, vlani získal šéf amerického Federálneho rezervného systému Ben Bernanke. V roku 2008 si magazín zvolil vtedy novozvoleného prezidenta USA Baracka Obamu a v roku 2007 vtedajšieho ruského prezidenta Vladimira Putina. Time definuje ako osobnosť roka človeka alebo vec s najväčším vplyvom na udalosti roka - v dobrom alebo zlom.
      Pred dnešným oznámením sa objavili dohady, že osobnosťou roka sa môže stať Julian Assange, zakladateľ kontroverznej webovej stránky WikiLeaks. Austrálčan aj zvíťazil v ankete medzi čitateľmi, no redakcia Time s ním nesúhlasila.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies