Osobné stretnutie Putina s Obamom nie je v blízkej budúcnosti vo výhľade

NETKY.SK • 20 August 2015, 08:05 • 2 min
Osobné stretnutie Putina s Obamom nie je v blízkej budúcnosti vo výhľade

WASHINGTON - Osobné stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina s jeho americkým náprotivkom Barackom Obamom nie je v dohľadnej budúcnosti vo výhľade, pričom sa v tomto smere nevyvíja ani nijaká iniciatíva. Oznámil to v stredu tlačový odbor Národnej bezpečnostnej rady USA (NSC).

slovakia

left justify in out

Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov uviedol, že Putin sa s Obamom stretne vtedy, ak Moskva dostane od Washingtonu konkrétny návrh, píše agentúra TASS. O danej záležitosti sa začalo hovoriť v súvislosti s viacerými medzinárodnými udalosťami, ktoré sa budú konať na jeseň - jubilejnou 70. schôdzou Valného zhromaždenia OSN v New Yorku, či summitmi skupiny G20 a Ázijsko-tichomorského hospodárskeho spoločenstva (APEC).

 

Lavrov potvrdil, že Putin sa hodlá zúčastniť na zmienenej schôdzi OSN. Podľa neho pôjde o veľký okamih pre túto svetovú organizáciu, pretože na rokovaní sa zúčastnia mnohé hlavy štátov a vlád. Putin sa stretol s Obamom naposledy v novembri 2014 v Pekingu, Spojené štáty navštívil ostatný raz v júli 2007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies