Osoba zadržaná v Belize je s najväčšou pravdepodobnosťou Karol M.

NETKY.SK • 13 Júl 2012, 13:38 • 2 min
Osoba zadržaná v Belize je s najväčšou pravdepodobnosťou Karol M.

Osoba zadržaná v Belize je s najväčšou pravdepodobnosťou Karol M.

slovakia

left justify in out

img

Osoba, ktorú zadržali v stredu (11. 7.) v štáte Belize je s najväčšou pravdepodobnosťou hľadaný Karol M., potvrdil to dnes prezident Policajného zboru Tibor Gašpar vo vyhlásení médiám v Banskej Bystrici. Priblížil, že v stredu asi o 21.00 h., obdržala národná ústredňa Interpolu na Slovensku informáciu o zadržaní pravdepodobne tejto hľadanej osoby. "Informáciu nám prostredníctvom generálneho sekretariátu Interpolu poskytla národná ústredňa Interpolu v štáte Belize, kde mal byť o 15.00 h tamojšieho času, čiže tiež v stredu 11.7., zadržaný pravdepodobne Karol M.," dodal Gašpar.

Následne začalo prebiehať odovzdávanie informácií, ktoré smerovali k identifikácii tejto osoby. "A dnes môžem potvrdiť, že ide s najväčšou pravdepodobnosťou o hľadanú osobu Karola M.," uviedol Gašpar.

V súčasnosti prebiehajú intenzívne rokovania o tom, akým spôsobom, v akom čase a na základe akých zákonných podkladov bude táto osoba odovzdaná slovenským orgánom. "Chcem zdôrazniť, že budeme celú akciu považovať za ukončenú až vtedy, ak bude táto osoba odovzdaná kompetentným orgánom SR na Slovensku," dodal Gašpar.

Karola M. našli v Belize po viac ako roku po tom, ako bol z väzenia v Bratislave prepustený. Obvinený je zo zorganizovania vraždy bývalého policajta v Moste pri Bratislave v roku 2004. Akcia však vrahom nevyšla a namiesto expolicajta prišli o život jeho družka a desaťročný syn. Polícia ho nedávno obvinila aj z účasti na vražde bossa sýkorovcov Petra Čongrádyho. Zastrelený bol v septembri 2004 pred pizzeriou v bratislavskej Petržalke. Okrem Karola M. z jeho vraždy obvinili aj ďalších štyroch mužov. Karol M. sa pred políciou niekoľko rokov skrýval. V októbri 2010 ho zadržali v poľskom Krakove a vydali na Slovensko. Chybou súdu sa však dostal na slobodu. "Neutekal som pred spravodlivosťou, ale pred nespravodlivosťou," povedal vlani v máji Karol M., keď opustil bratislavskú väznicu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies