Lukašenko preletel vrtuľníkom do Minska v nepriestrelnej veste a so zbraňou

NETKY.SK • 24 August 2020, 08:00 • 2 min
Lukašenko preletel vrtuľníkom do Minska v nepriestrelnej veste a so zbraňou

MINSK - Bieloruské médiá vydali video, v ktorom sa uvádza prezident Alexandr Lukašenko vychádzajúci z vrtuľníka s útočnou puškou Kalashnikov v rukách.

slovakia

left justify in out

Počas protestov v Minsku bieloruský prezident Alexandr Lukašenko preletel vrtuľníkom do svojej rezidencie v centre mesta. Publikované video ukazuje, ako vystupuje z vrtuľníka v nepriestrelnej veste a s útočnou puškou v rukách.

 

Niekoľko videí

Vrtuľník s Lukašenkom pristál pred Palácom nezávislosti, v okolí ktorého sa na Námestí nezávislosti zhromaždili tisíce protestujúcich.

 

Video zachytáva ozbrojeného Alexandra Lukašenka s útočnou puškou Kalašnikov a v nepriestrelnej veste. Nahrávka bola zverejnená v chatovacej aplikácii Telegram na kanáli blízkom bieloruským štátnym médiám.

 

 

Neskôr vydala štátna tlačová agentúra Belta video z vrtuľníka, v ktorom Lukašenko pozerá z okna a žiada pilota, aby letel bližšie k ulici, kde sa zhromažďujú ľudia. Cez okno je vidieť demonštrantov.

 

"Utiekli ako potkany," hovorí v tejto chvíli Lukašenko. Potom sa ho niekto spýta: "Kde sú?"

 

"Utekali. Dozvedeli sa, že odpoveď bude horúca," odpovedá prezident.

 

 

Protesty v Bielorusku

V nedeľu sa v mnohých mestách Bieloruska konali mnohotisícove protivládne zhromaždenia. V Minsku sa demonštrácia stala jednou z najmasívnejších za celú dobu, podľa rôznych odhadov ju navštívilo 100 000 až 200 000 ľudí. Protivládne protesty pokračujú už 15. deň po sebe.

 

9. augusta sa v Bielorusku konali prezidentské voľby. V nich zvíťazil Aleksander Lukašenko, vládne v krajine od roku 1994 a nové prezidentské obdobie bude pre neho už šieste.

 

Lukašenkovi súperi odmietli uznať výsledky týchto volieb. Po ich zverejnení v Bielorusku okamžite vypukli pouličné protesty. Demonštranti sa domnievajú, že výsledky volieb boli sfalšované a požadujú usporiadanie nových prezidentských volieb v krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ann M
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies