OSN vyhlásila pohotovosť v suchom postihnutej južnej Afrike

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 15:58 • 2 min
OSN vyhlásila pohotovosť v suchom postihnutej južnej Afrike

NEW YORK - Svetový potravinový program (WFP) vyhlásil najvyšší stupeň pohotovosti v suchom postihnutej južnej Afrike a žiada okamžité poskytnutie 204 miliónov dolárov na nákup potravín pre milióny hladujúcich obyvateľov tohto regiónu.

slovakia

left justify in out

Výkonná riaditeľka WFP Ertharin Cousinová, ktorú cituje agentúra AP, vyhlásila, že sucho spôsobené klimatickým fenoménom El Niňo zničilo úrodu v južnej Afrike, ale aj v Etiópii či Južnej Amerike. Podľa Cousinovej momentálne potrebuje bezodkladnú potravinovú pomoc 18 miliónov ľudí v siedmich najviac postihnutých krajinách - Lesothe, Madagaskare, Malawi, Mozambiku, Svazijsku, Zambii a Zimbabwe.

 

Cousinová poukázala na vyše 150-percentné zvýšenie počtu ľudí bez dostatku jedla v Malawi - z 2,8 milióna na 6,5 milióna v priebehu tohto roku, ako aj na 99-percentné zvýšenie počtu ľudí v núdzi v Svazijsku a 53-percentný nárast tejto bilancie v Lesothe.

 

WFP bude poskytovať pomoc 11,5 miliónu ľudí v uvedených siedmich krajinách do marca budúceho roku. To si bude vyžadovať 549 miliónov dolárov vrátane 204 miliónov na financovanie krízovej pomoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies