OSN: Pomoc potrebuje vyše 12 miliónov Sýrčanov

NETKY.SK • 26 November 2014, 11:20 • 2 min
OSN: Pomoc potrebuje vyše 12 miliónov Sýrčanov

NEW YORK — Pre rastúce násilie a zhoršujúce sa podmienky v krajine potrebuje pomoc 12,2 milióna Sýrčanov vrátane vyše piatich miliónov detí.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v utorok koordinátorka núdzovej pomoci OSN Valerie Amosová. Podľa poslednej júlovej správy to bolo ešte 10,8 milióna. Amosová Bezpečnostnej rade OSN v New Yorku povedala, že násilnosti vyhnali z domovov takmer polovicu Sýrčanov, pričom mnohých opakovane.

 

Tri štvrtiny populácie z dôvodu konfliktu žijú v chudobe a školská dochádzka sa znížila o 50 percent. V súčasnosti je podľa jej údajov utečencami vo vlastnej krajine 7,6 milióna ľudí, ďalšie 3,2 milióny utiekli do zahraničia.

 

Amosová zároveň požiadala radu o predĺženie povolenia pre cezhraničnú pomoc pre Sýrčanov v povstaleckých oblastiach bez súhlasu vlády, ktoré vyprší 9. januára.

 

Konflikt, ktorý sa začal v marci, si podľa OSN vyžiadal už viac než 150 000 obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies