Venezuelský prezident Nikolas Maduro uviedol podmienku rokovaní s opozíciou

NETKY.SK • 15 Máj 2021, 15:03 • 2 min
Venezuelský prezident Nikolas Maduro uviedol podmienku rokovaní s opozíciou

BUENOS-AIRES - K dohode s vládou možno dospieť, iba ak opozícia vráti štátny majetok v zahraničí, uviedol prezident.

slovakia

left justify in out

Venezuelská opozícia bude musieť vrátiť štátne aktíva v zahraničí, ktoré má pod kontrolou, ak má v úmysle rokovať s vládou. Oznámil to v piatok prezident krajiny Nikolas Maduro. Caracas chce predovšetkým získať späť kontrolu nad Sitgo – americkej pobočky venezuelskej štátnej ropnej a plynárenskej spoločnosti PDVSA. „Nech podajú správu o všetkých prostriedkoch prijatých od vlády USA na realizáciu sprisahaní a vrátia všetky bankové karty a spoločnosť Sitgo,“ uviedol venezuelský prezident Nikolas Maduro počas prejavu, ktorý bol odvysielaný na Twitteri.

 

Podľa Nikolasa Madura bude musieť opozícia tiež „vzdať sa pokusov o štátny prevrat a prestať naliehať na ďalšie krajiny, aby zasahovali“ do vnútorných záležitosti Venezuely. „Ak sa chcú rozprávať, chcem aj ja. Môžu prísť Európska únia, Spojené štáty americké, nórska vláda, Medzinárodná kontaktná skupina a každý kto chce, nech prídu,“ dodal prezident Venezuely. Poznamenal tiež, že vláda je pripravená rokovať aj na území inej krajiny, ktorá bude pôsobiť ako sprostredkovateľ.

 

Predtým vodca venezuelskej opozície Juan Guaido navrhol začať rokovania medzi politickými silami krajiny za účasti medzinárodného spoločenstva s cieľom nájsť východisko z krízovej situácie. Prezident Venezuely Nikolas Maduro uviedol, že je pripravený na stretnutie s Guaidom a ďalšími predstaviteľmi opozície.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies