Veľký šok na úkor favorita! Obhajca FA Cupu skončil v semifinále

NETKY.SK • 19 Júl 2020, 10:32 • 2 min
Veľký šok na úkor favorita! Obhajca FA Cupu skončil v semifinále

LONDÝN - Futbalisti londýnskeho Arsenalu budú možno napokon hodnotiť sezónu oveľa pozitívnejšie, než sa väčšinu ročníka zdalo. V sobotu po víťazstve 2:0 vyradili v semifinále pohára FA Manchester City. Môžu tak získať trofej a zaistiť si účasť v Európskej lige.

slovakia

left justify in out

 

Pokora a pripravenosť

 

Arsenalu sa podarilo vyradiť obhajcu pohára FA šiestykrát v sérii. Londýnčania sú rekordéri najstaršej futbalovej súťaže na svete. Vyhrali ju trinásťkrát, a čaká ich 21. finále. "Dosiahli sme skvelý výsledok proti jednému z najlepších tímov na svete. Mali sme pokoru, vedeli sme presne, ako máme hrať a využili sme príležitosti," vyjadril sa stopér Arsenalu David Luiz.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Arsenal Official (@arsenal),

 

Tím sa podľa Luiza stále zlepšuje 

Brazílsky veterán taktiež odmietol myšlienky, že by v družstve prevládala skepsa, pretože sa väčšinu sezóny pohybovalo iba v strede tabuľky Premier League. "Duch tohto tímu je úžasný, som za neho šťastný. Zlepšujeme sa. Máme výborného trénera, iba jednoducho nemôžeme poskočiť z nuly na sto percent. Musíme dozrievať a neustále rozumieť úrovni, na ktorej sa nachádzame v každej fáze procesu."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa David Luiz (@davidluiz_4),

 

City s jednou strelou za celý zápas 

Belasý klub z Manchestru neuspel aj preto, že priestor brány trafil iba raz za celý duel. Naposledy sa mu niečo také stalo ešte v apríli 2018 v zápase Ligy majstrov proti Liverpoolu. Tréner Pep Guardiola na tlačovej konferencii nehľadal žiadne výhovorky: "Nepredviedli sme dobrý výkon, neboli sme na zápas dobre pripravení. Ľutujem hlavne to, že sme v prvom polčase nepredviedli to, čo v druhom. Mali sme v ňom zmeniť mentálne nastavenie, no nedokázali sme to."

 

img

 

Odveta proti Realu 

Manchester City v tejto sezóne neskončí bez trofeje na domácej scéne, keďže vyhral Ligový pohár. Pred sebou však má ešte veľkú výzvu, keď 7. augusta nastúpi v osemfinálovej odvete Ligy majstrov doma proti Realu Madrid. V Španielsku ešte pred vypuknutím koronakrízy zvíťazil 2:1.

 

Druhé semifinále už dnes

V druhom semifinále FA Cupu nastúpia dnes od 19.00 SELČ vo Wembley hráči Manchestru United a Chelsea Londýn. Pokiaľ by postúpili "The Blues", finále by sa hralo v čisto londýnskej konfrontácii.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies